Câștiga 1 milion de euro anual. Averea impresionantă a lui Mihai Lucan, medicul cercetat pentru delapidarea Institutului de Urologie din Cluj

Câștiga 1 milion de euro anual. Averea impresionantă a lui Mihai Lucan, medicul cercetat pentru delapidarea Institutului de Urologie din Cluj
Publicat: 24/12/2017, 18:19

Ultima lui declarație de avere, depusă în luna ianuarie 2017, la încetarea activitătii la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, scoate la iveală o avere impresionantă. Lucan are 1,7 milioane de euro în conturi bancare, mai exact în 17 conturi deschise la 6 bănci. Conturile sunt în euro (780.000), lei (2.151.604) și dolari(536.343).

Un alt activ important este suma de 300.000 de euro pe care a acordat-o în nume personal firmei SC Lukmed Pro SRL, firmă administrată de fiul său și care are un singur asociat: SC Lukmed SRL. Lukmed Pro SRL are ca obiect de activitate „inchirierea și leasing cu alte mașini, echipamente și bunuri tangibile” Lucan mai declară că are 60% din Lukmed SRL-(firmă prin care se derulează activitatea la clinică privată a familiei Lucan), părti sociale pe care le evaluează la 120 de lei. Asta în condițiile în care firmă administrează o clinică privată modernă construită în 2007, într-una dintre cele mai scumpe zone din Cluj-Napoca-strada Republicii. Terenul (1.000 de metri pătrati) i-a fost concesionat de Primăria Cluj-Napoca pe 45 de ani pentru o taxă de 1.500 de euro pe an.

Clinica oferă servicii complete, de la centru de diagnostic, departament chirurgical și secție de terapie intensivă. Clinica Lukmed este de ani buni cea mai profitabilă clinică privată din Cluj. În 2016, profitul s-a ridicat, conform Ministerului de Finanțe, la sumă de 1,8 milioane de lei . În 2015, profitul a fost de 2,1 milioane de lei, iar în 2014 de circa 2 milioane de lei, potrivit ziuanews.ro.

Lucan nu deține, conform declarației de averi, nicio masină, dar are în proprietate bijuterii (brătări, inele, lanțuri din aur galben și alb) în valoare de 20.000 de euro respectiv tablouri și icoane (contemporane) în valoare de 15.000 de euro. La capitolul „venituri din salarii”, medicul a declarat pe anul 2016- 49.652 de lei (Institutul de Urologie și Transplant Renal), 3.156 de lei (Lukmed SRL) și 63.860 de lei (diferențe salarii de la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj).

Pe declarația de avere a Mariei Lucan completată în 2009 se arăta că soțul a câștigat în 2008, pe PFA (persoană fizică autorizată) 2,9 milioane de lei. Având în vedere că în 2008, 1 euro era 3,5 lei, asta inseamnă un venit de 828.571 de euro.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, apărat care a fost transferat la clinică privată fără acte, conumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost tratați 159 de pacienți, findu-le percepute sume cuprinse între 3000 și 6.700 euro/intervenție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
O formă rară de materie cuantică a fost creată, în premieră, cu ajutorul moleculelor
×